Terug

Familieweekend

Met de hele familie een lang weekend weg. Voor de familie Ferdinands uit Drenthe was dat een hele uitdaging. Niet eens zozeer om een datum te prikken, maar wel om een geschikte locatie te vinden. De leeftijden én interesses lagen nogal uiteen. Iedereen had andere wensen en eisen. Zo moest de locatie binnen twee uur bereikbaar zijn, wilden ze niet allemaal in één huis, maar wel dichtbij elkaar, er moest een restaurant bij zijn en ze wilden er ook op uit kunnen.

 

Voor elk wat wils

De familie Ferdinands trok met 23 personen naar Twente. De Kapshoeves had hun interesse gewekt. De groepsaccommodatie voor 18 personen aangevuld met een naastgelegen hoeve voor 4 personen was ideaal voor hen. Bij aankomst waren ze blij verrast door de landelijke omgeving en het ruim opgezette vakantiepark. De vakantiewoningen stonden op een soort woonerf tegenover het recreatiepark. Slechts de straat oversteken en ze waren op het recreatiepark waar allerlei voorzieningen waren.

 

Privacy
De Kapshoeve is geschikt voor 18 personen. Met 10 slaapkamers en speciale slaapkamer beneden voor mindervaliden was het ook voor opa en oma Ferdinands aangenaam om mee te gaan. Oma kon met de rollator prima door de woning en het hoog-laag bed was voor haar ideaal. De vele slaapkamers en de naastgelegen bungalow voor vier personen bood voor iedereen voldoende privacy. Voor het gezin met twee puberende dochters was de aparte bungalow perfect. De twee pubers konden zich makkelijk even terugtrekken zonder dat de anderen hier last van hadden.

 

Doen

Voor de jongsten van de familie was er genoeg te doen en te beleven op het recreatiepark. De buiten- en binnenspeeltuin, skelterverhuur of gewoon een potje voetballen op het sportveld. Een partijtje shortgolf vond de familie Ferdinands wel een geschikte activiteit om met z’n alle te doen. Ook opa en oma gingen mee de baan op en keken toe hoe hun kinderen en kleinkinderen de ballen over de baan sloegen.

 

Erop uit!

Hoewel het park voor een groot deel van de familie genoeg vertier bood, wilden meerdere familieleden wel iets meer zien van de omgeving. Had Twente net zoveel moois te bieden als Drenthe? Op de huurfietsen trok een deel van de familie de omgeving in. De landelijke en bosrijke omgeving op slechts enkele kilometers van het park was een lust voor het oog. In het Springendal werd de fiets tijdelijk geparkeerd om met koetsier Hennie mee te gaan. Voor jong en oud een mooie activiteit. Hennie brengt zijn gasten naar de mooiste plekjes en vertelt enthousiast over het gebied en de historie. Onderweg trakteert hij de mensen op koffie/thee met echte Twentse krentenwegge. Dat ging er bij de familie Ferdinands wel in.

 

Chillen
De tieners kozen voor een bezoekje aan het Hulsbeek in Oldenzaal. Dit recreatiegebied op slechts enkele kilometers van Tubbergen is een prima locatie om te zwemmen, sporten, spelen en relaxen. Een tas vol lekkers en handdoeken mee en chillen maar.

 

Genieten, dat heeft de familie Ferdinands, ondanks alle verschillende wensen en eisen, zeker gedaan. Dankzij de veelzijdigheid van ‘n Kaps én de Twentse omgeving.

 

Familieweekend