Terug

'n Wat?

‘n Wat?
 

Johan en Gerty gaan er graag op uit. Wandelen of fietsen doen ze het liefst. Hun eigen achterhoekse omgeving hebben ze inmiddels wel zo’n beetje gezien. Steeds vaker gaan de fietsen achterop de auto en vertrekken ze naar plaatsen buiten de achterhoek. Ootmarsum had hun aandacht getrokken. Het kunstzinnige stadje met een rijke historie vonden ze wel een bezoekje waard. Bovendien was het Springendal een ideale omgeving voor wandel- en fietstochten.

 

Paden, weggetjes en wegen
De verschillende paden, (zand)weggetjes en grotere wegen brachten Johan en Gerty op veel mooie plekken in Twente. Van bosrijke en landelijke omgevingen tot dorpjes en grotere steden; ze genoten van de Twentse omgeving. Tijdens een van de fietsdagen belandden ze in Tubbergen. Fietsend over de Tibsweg zagen ze verscholen achter het groen wat caravans en tenten staan. Aan de andere kant zagen ze een grote vijver waar wat mensen zaten te vissen. Daarna volgde het gezellig drukke terras en spelende kinderen in de speeltuin. Tijd om even af te stappen, vond Johan.

 

Bijtanken
Met aardig wat kilometers in de benen wilden Johan en Gerty wel even ‘bijtanken’. Het terras bij ‘n Kaps zag er gezellig en comfortabel uit. Ze namen plaats op het overdekte deel van het terras; in de schaduw en met een briesje was het daar voor hen prima vertoeven. Om hen heen waren de meeste tafeltjes gevuld. Van jong tot oud zat op het terras. Bij het toiletbezoek zag Gerty dat er binnen ook een groot restaurant was en een speeltuin. Eigenlijk hadden ze nog geen idee waar ze precies terecht gekomen waren. Bij het opnemen van de bestelling vroegen ze de serveerster waar ze precies waren.

 

Waar?
De serveerster vertelde het echtpaar dat ze bij ‘n Kaps in Tubbergen waren. “‘n WATTE?’, had Gerty gevraagd. ‘n Kaps; een recreatiepark in Tubbergen. Dat ze in Tubbergen waren, was hen niet ontgaan. Van ‘n Kaps hadden ze nog niet eerder gehoord. De serveerster nam haar tijd om uit te leggen wat recreatiepark ‘n Kaps allemaal biedt; een camping met vrije plaatsen en compleet ingerichte safaritenten, bungalows in authentieke Twentse stijl gebouwd, het restaurant Troubadour met aparte feestzaal, een binnen- en buitenspeeltuin, een kegelbaan, meerdere terrassen en een shortgolfbaan.

 

Op de pedalen

Johan en Gerty zijn onder de indruk van ‘n Kaps en de mogelijkheden die er zijn. Voordat ze weer op de pedalen stappen, genieten ze van een verfrissend drankje en een heerlijke stuk appeltaart. Daarna besluiten ze om nog even een rondje over het terrein te lopen. Ze lopen langs de bungalows, staan even stil bij de mensen op de shortgolfbaan en pakken bij de receptie nog wat foldertjes mee. Dan stappen ze op de fietsen en vervolgen hun fietsroute. Terug in Ootmarsum besluiten ze om later die week nog eens terug te gaan om een hapje te eten in het restaurant bij ‘n Kaps. Die naam vergeten ze in ieder geval niet snel meer.

 

 

'n Wat?