Terug

Spelen, spelen en nog eens spelen bij vakantiepark Kapshoeve

Met twee jonge kinderen is het soms goed zoeken naar een plek waar niet alleen zij, maar ook de ouders kunnen genieten. Dat vinden Bas en Marieke. Met hun twee jongens van 3 en 6 jaar gaan ze graag kamperen. Kamperen geeft hen het echte vakantiegevoel. De natuur, de ruimte en terug naar de basis. Geen computers, zo min mogelijk de smartphone gebruiken en lekker met de hand de afwas doen. Voor Bas en Marieke is dat een topvakantie.

 

Veelzijdig vakantiepark in Twente

Op jengelende kinderen zitten ze alleen niet te wachten. Vandaar dat de camping en omgeving wel wat moet bieden om de kinderen te vermaken. Tijdens hun zoektocht op internet kwamen ze bij Ardoer terecht en zagen recreatiepark ‘n Kaps. Hun interesse was gewekt door de veelzijdigheid van het park. Van Tubbergen hadden ze nog nooit gehoord. Dat moesten ze even Googelen. Als zuiderlingen was de reisafstand prima te doen. In iets meer dan twee uur tijd konden ze er zijn.

 

Spelen
De omschrijving op de websites voldeed aan het echte plaatje. De caravan kreeg een mooie ruime plek op het veld. Vlakbij een speelgelegenheid voor de jongens. Heerlijk was het om ‘s ochtends onder de luifel te zitten terwijl de jongens aan het ravotten waren in de zandbak of met de bal aan het spelen waren. Tijdens de mooie dagen konden ze zich ook in de grote buitenspeeltuin prima vermaken. Het grote luchtkussen was favoriet, maar ook de Sona trok telkens hun aandacht. Was het weer minder aangenaam? Bij ‘n Kaps is dat geen punt. De binnenspeeltuin bood urenlang speelplezier voor de jongens van Bas en Marieke.

 

Vermaak
Hoewel de jongens zich met alle speelmogelijkheden op het park prima de dag doorkwamen, was de aanwezigheid van het recreatieteam ook erg fijn. Knutselen, spelletjes doen en natuurlijk het meeleeftheater. De jongens keken hun ogen uit en na een wat aarzelende start durfden ze ook mee te doen. Het mooie van het recreatieprogramma vonden Bas en Marieke dat het heel vrijblijvend is en dat er voor verschillende leeftijden wat georganiseerd wordt. Voor de oudere jeugd waren er sportactiviteiten en de volwassenen konden bijvoorbeeld meedoen met een spelletje bingo.

 

Nog meer

Na enkele dagen op de camping kwam Bas erachter dat er een visvijver op het park was. Als hobbyvisser wilde hij natuurlijk wel even een kijkje nemen. Tot zijn verrassing was het een mooie grote vijver waar je in alle rust je hengel kon uitgooien. Samen met de oudste zoon heeft hij een poging gedaan. Helaas is stilzitten en wachten niet de beste eigenschap van zijn zoon en hielden ze het na een uurtje voor gezien. Dus hup op de geleende skelter van het park nog even een rondje in de omgeving doen en daarna terug naar het park.


Ruimte
Voor Bas en Marieke was de ruimte op en om het park een fijn kenmerk van ‘n Kaps. Het gaf hen een gevoel van vrijheid en privacy. Natuurlijk houdt iedereen rekening met elkaar. Dat hoort nu eenmaal bij kamperen. Maar door de ruimte op de velden en daaromheen kun je lekker je eigen gang gaan, aldus Bas en Marieke.

Spelen, spelen en nog eens spelen bij vakantiepark Kapshoeve